מה זה בדיוק הסבת דוח תנועה?

אף אחד לא אוהב לקבל דוח תנועה, על אחת כמה וכמה כאשר לא הוא האדם שביצע את העבירה שהובילה לקבלת הדוח. חלק מדוחות התנועה שמגיעים אל נהגים שכלל לא ביצעו את העבירות המיוחסות להן הינן תוצאה של שימוש במצלמות אוטומטיות. השימוש במצלמות הללו אומנם חוסך למשטרה הרבה כספים, אך הוא לא מאפשר דיוק ופעמים רבות לא ניתן לדעת מי הנהג שביצע את העבירה. במצבים אלו כל העבירות מיוחסות לבעליו של הרכב, גם אם לא הוא נהג בו באותו המועד בו בוצעה העבירה.

הסבת דוח תנועה – הוכחת הבעלים

במקרה שבעלי הרכב קיבל דוח תנועה אך הוא לא נהג ברכב במועד בו בוצעה העבירה, מוטלת עליו חובת ההוכחה. רק במידה שבעל הרכב יצליח להוכיח שלא הוא נהג ברכב באותה עת – תבוצע הסבת דוח תנועה על ידי משטרת ישראל והדוח יגיע לאדם שנהג ברכב וביצע את העבירה.

במקרה שהבעלים של הרכב לא דואג לביצוע הסבת דוח תנועה, הוא יישא בתוצאות משום שהעבירה תירשם עליו. במקרה זה יהיה עליו לשלם את הקנס בגין העבירה. כמו כן, הנהג יצבור נקודות ועלול להגיע למצב בו רכבו יעוקל. צבירת נקודות במשרד הרישוי עלולה להוביל לכך שבעל הרכב ייאלץ לעבור קורס נהיגה בסיסי וקורס נהיגה מתקדם. כמו כן, עשוי רישיונו של בעל הרכב להיפסל למשך 3 -9 חודשים.

איך לבצע הסבת דוח תנועה?

כדי לבצע הסבת דוח תנועה יש להגיש בקשה להסבת הדוח. הבקשה להסבת הדוח דורשת 2 מכתבים: מכתב בו מודיע בעל הרכב שלא הוא נהג ברכב במועד בו בוצעה העבירה ומכתב מהנהג שביצע את העבירה. במכתב זה צריך האדם שביצע את העבירה לבקש להסב את דוח התנועה על שמו. על הנהג לצרף לפנייתו צילום של רישיון הנהיגה. כדי להצליח לבצע את הסבת הדוח חשוב לפעול במהירות – תוך 90 ימים מהמועד בו התקבל הדוח. יש לשלוח את הבקשה באופן מקוון או בדואר רשום למרכז פניות נהגים ת.ד. 120 פתח תקווה, מיקוד: 49100.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top