מחיקת נקודות תעבורה – איך זה אפשרי ומדוע זה חשוב

מספרם הרב של תאונות הדרכים בישראל ובמיוחד של הקטלניות שבהן, חייבו את משרד התעבורה, המשטרה ובתי המשפט לנהוג ביד תקיפה בכל הקשור לעבירות תנועה כדי ליצור הרתעה בציבור.

התנהלות ראשונית בעת קבלת דוח בדבר נקודות

כל נהג המקבל דוח ובו נקודות מודע לכך כי נקלע למצב בעייתי והוא מעוניין לעשות כל שניתן כדי למחוק את נקודות התעבורה. מהרגע של קבלת הדוח מהשוטר, הנהג הוא בחזקת חשוד כיוון שהוא לא הודה כי אכן ביצע את העבירה ולכן הנקודות עדיין לא נזקפו לחובתו בפועל.

פניה לעורך דין תעבורה

זה הזמן לניצול חלון ההזדמנויות ולפנות אל עורך דין תעבורה כדי שינסה למחוק את קיומן של הנקודות הללו. לאחר שמיעת פרטי המקרה, יפנה עורך הדין לבית המשפט ויגיש בקשה מטעם הלקוח שלו להישפט בעניין זה. המטרה היא לאפשר לנהג להסביר את פרטי המקרה ולבקש מבית המשפט כי יבטל את עונשו ובכלל זה את הנקודות שהוטלו עליו.

בבקשה יפורט עברו התחבורתי של הנהג, עורך הדיון יבקש להתחשב בנסיבות שונות בהתאם לכל תיק ולכל מקרה ספציפי, יבקש לא לפסול לנהג את רישיונו המשמש אותו לפרנסתו ולא להטיל עליו נקודות מעבר לאלו הקיימות בתיקו וכו'.

מבדיקה של הדוח עולים לעיתים כמה כשלים ברישום ולכן עורך הדין מנצל אותם לטובת הנהג כדי שאולי בדרך זו עונשו יוקל.

עורך הדין רואה את התמונה כולה ולכן נוקט באסטרטגיות שונות בהתאם למיומנות ולידע הרב שלו במשפט פלילי ובדיני תעבורה בפרט והוא מפעיל את כל הנתיבים כדי שהשופט ייעתר לבקשתו.

הסיבות לבקשה לביטול הנקודות

על פי קביעת משרד התחבורה לעבירות החמורות יש כמות של נקודות ספציפיות בהתאם לסוג העבירה. כך מצטבר בתיקו של כל נהג רישום על העבירות השונות מהכבדה לקלה לפרק הזמן שנקבע לכל סוג עבירה החל בשנתיים ומעלה. בחלק מהמקרים גם ייפסל רישיונו.

המטרה היא לעשות כל שניתן כדי לרוקן את התיק הפלילי מתוכנו קרי נקודות, פסילה וכו'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top