חוק התעבורה קובע מספר עבירות תעבורה שדינן פסילת רישיון למשך תקופות מסוימות, להלן מספר עבירות תעבורה שמחייבות פסילת רישיון נהיגה:
*יש לציין שבית המשפט רשאי גם לפסול את הרישיון לצמיתות במקרים מסוימים.
עבירות שגוררות פסילת רישיון למשך חודשיים – בין העבירות הללו ניתן לציין: נהיגה בקלות ראש, נהיגה ברכב עליו נמסרה הודעת אי שימוש, תאונת דרכים שגרמה לפגיעה בגוף או להריגה והסעת נוסעים בשכר כאשר מספר הנוסעים היה מעבר למספר המותר.
עבירות נוספות שגזר דינן פסילת רישיון למשך חודשיים הן: נהיגה רשלנית או בדרך נמהרת, נהיגה בשכרות, אי עצירה בתמרור עצור ומתן זכות קדימה ונסיעה לאחור. יש לציין שאלו הן רק חלק מהעבירות שדינן פסילת רישיון למשך חודשיים. הפסילה תתקיים במידה שהנהג הורשע על אחת מהעבירות שצוינו או על עבירות שמפורטות בסעיף 37 לפקודה בשנתיים שקדמו לעבירה. בסמכותו של בית המשפט להפחית מהעונש במקרים מסוימים.
עבירות שגוררות פסילת רישיון למשך שלושה חודשים – עבירה שהובילה לתאונת דרכים במסגרתה נפגעו אדם או רכוש או עבירה מסוג אחר שנגרמה בעקבות נהיגה ברכב שגרם לתאונה שהובילה לחבלה של ממש.
עבירה שגוררות פסילת רישיון למשך שנה – עבירה שהובילה לתאונת דרכים במסגרתה אדם נחבל ברמה קשה, כאשר בשנתיים הקודמות לביצוע העבירה הנהג הורשע.
עבירה שגוררת פסילת רישיון למשך שנתיים – נהיגה בשכרות. במידה שהנהג הורשע על אותה עבירה בשנה הקודמת, יהיה גזר דינו פסילת רישיון למשך 4 שנים. בסמכותו של בית המשפט להפחית מהעונש במקרים מסוימים.
עבירה שגוררות פסילת רישיון למשך 3 שנים – נהיגה רשלנית שגרמה למוות או הפקרת נפגע לאחר פגיעה. בסמכותו של בית המשפט להפחית מהעונש במקרים מסוימים.
עבירה שגוררות פסילת רישיון למשך 10 שנים – נהיגה בשכרות, גרימת מוות בנהיגה רשלנית, הריגה במהלך שימוש ברכב ונהיגה בזמן פסילה כאשר הנהג הורשע לכל הפחות פעמיים על ביצוע העבירה ב-10 השנים האחרונות. הפסילה כפופה לשיקול הדעת של בית המשפט, במידה שבית המשפט סבור שהנהג אינו מסכן את הציבור, ייתכן שרישיונו של הנהג לא יפסל.