נהיגה רגילה על אופניים חשמליים היא מעשה מסוכן והתאונות החמורות שקורות כמעט בכל יום מעידות עד כמה מדובר באסון תחבורתי.
החוק אוסר לרכב על אופניים חשמליים לאחר שתייה לשכרה או שימוש בסמים בדיוק כפי שאסור לפעול כך כשנוהגים בסוגים אחרים של רכבים כמו נהיגה ברכב דו או תלת גלגלי כמו אופנוע או במכונית.
פקודת התעבורה
האופניים החשמליים נכללות בהגדרת רכב המונע בכוח מכני ולכן חלים על הרוכב עליהן חוקים זהים לנהגים האחרים, על פי הרשום בפקודת התעבורה.
שלילת רישיון נהיגה ועונשים נוספים לרוכב אופניים חשמליים
על פי התקנות החדשות אפשר להגיש כתב אישום נגד נהג באופניים חשמליים אם נתפס נוהג בשכרות בנוסף לכך להטיל עליו תשלום של קנס כספי ולשלול את רישיון הנהיגה שלו על רכב לפרק זמן מינימלי בן שנתיים.
אם הנהג שנתפס הוא קטין כבן 16 שעדיין לא הוציא רישיון נהיגה, עלול בית המשפט לדרוש ממנו לשלם קנסות כספיים וגם להטיל עליו עונש מאסר על תנאי במקרה שייתפס נוהג שוב באופניים חשמליים, קורקינט או אופניים רגילים כשהוא תחת השפעת אלכוהול.
העמקת האכיפה בכל הקשור לרוכבי אופניים חשמליים
לאור התאונות החמורות שקרו לאזרחים תמימים עקב פגיעה של נהגי אופניים חשמליים שהיו בשכרות, הוגברה האכיפה בתחום זה כדי למנוע עד כמה שאפשר את התאונה הבאה. רוכבי האופניים מחויבים לציית לכל חוקי התנועה בנושאי תמרורים, נהיגה בשבילי האופניים או בשולי הכביש בלבד, איסור שימוש בטלפון סלולרי בעת הנהיגה, אי הפרעה להולכי רגל ועוד.
במקרה של חשד לקיומו של ריכוז אלכוהול בדם, יצטרך רוכב האופניים לבצע בדיקת נשיפה ובמקרים מסוימים גם בדיקות דם ושתן כדי לראות את התמונה בכללותה.
השלכות של רכיבה בשכרות
לנהיגה בשכרות יש השלכות מידיות שעלולות להסתיים בתאונה ובפציעה לאור העובדה שהרוכב אינו אחראי למעשיו, עקב הריכוז הגבוה של האלכוהול.
מעבר לכך, אם הרוכב נתפס יש לכך השלכות ארוכות טווח הכוללות כתבי אישום, קנסות כספיים, שלילת רישיון הנהיגה ואף הטלת מאסר על תנאי.