נהיגה באור אדום

מחמירים מאוד עם הנהגים

נהגת באור אדום? כדאי למצוא מומחה תעבורה להקלה בעונש

נהיגה באור אדום נחשבת לעבירה מסוכנת מאוד. רמזורים הותקנו לווסת תנועה בצמתים, בנקודות של מעבר הולכי רגל, בנקודות מפגש עם רכבות ובשלל מקרים נוספים.

נסיעה באור אדום משמעותה שהנהג ביצע עבירה שמסכנת את עצמו, את הנוסעים ברכב עימו ואת משתמשי הדרך  האחרים. תאונות בהן מעורבות שתי מכוניות או יותר, הולכי רגל, רכבות וכדומה הינן תאונות שלרוב, תוצאותיהן קשות וברבות מהן יש נפגעים, וחלילה, גם הרוגים. משום כך, מחמירים מאוד עם  הנהגים העבריינים.

המשטרה ובתי  המשפט הם אלו אשר אוכפים וקובעים את  העונשים הניתנים לנהגים אלו  ועושים זאת על פי הוראות החוק. עורך דין תעבורה יכול לסייע במקרים של הגשת דו"חות וכתבי אישום בגין עבירות אלו ואחרות נוספות.

עורך דין לנהיגה באור אדום

המשטרה אוכפת את אי הציות לרמזורים באמצעות מצלמות אלקטרוניות. חלקן מוצבות בקרבה לצמתים מרומזרים ואחרות מופעלות על ידי שוטרים.

השוטרים מבצעים בדיקות באופן אקראי או כאשר הם מבחינים בביצוע העבירה. המצלמה מצלמת שתי תמונות בהפרש של שנייה אחת. המטרה של הצילום הכפול היא להוכיח כי הרכב עבר את כל הצומת באור אדום ולא רק את קו העצירה.

המכונית עולה על גלאי שממוקם אחרי קו העצירה. לרוב מדובר על פס דריכה,  והמצלמה מצלמת אוטומאטית. היא, למשל, לא תופעל כשהוא עובר בצהוב אלא שנייה אחת כאשר הוא מתחלף לאדום.

מכיר את כל המקרים הגבוליים – עורך דין תעבורה

עורך דין תעבורה מכיר את טכניקות צילומי המצלמות ומשום כך, יכול לתקוף אותן ולנסות להוכיח כי הצילום אינו תקין.  חשוב לציין כי גם אם  הצילום ברור ורואים היטב את  הנהג הרי שהמשטרה חייבת להוכיח כי השוטר הפעיל את המצלמה על פי כל ההוראות המחייבות אותו. כי מפתחי הצילומים היו מוסמכים לכך, פיתחו כראוי את התמונות וכי שמרו על התשלילים. רק כך תהיינה התמונות קבילות בבית משפט.

מקרים גבוליים אחרים שניתן לנצל בנסיבות אלו הם כאשר הצילום אינו מראה בבירור את מספר הרכב אלא את חלקו. כאן אפשר לטעון שהמצלמה איננה תקינה או שאיננה מטופלת כיאות, ולכן, יש אפשרות לביטול הדו"ח.

מקרים אחרים של פגמים טכניים בעבודת המשטרה הם כאשר מצליח עורך הדין להוכיח כי הרמזור לא הועמד כדין. נטל  ההוכחה במקרה כזה הוא על  התביעה. יש מצבים בהם אין תיעוד מסודר על התקנת  הרמזור וכאשר הוא אינו קיים או אבד אזי ניתן לבטל את  הדו"ח.

עו"ד נהיגה באור אדום

פגמים אחרים שעלולים להיות בעוכרי המשטרה בבית משפט הם, במקרים  של אי מילוי  תקין של דו"חות  התנועה ובכלל זה, נהיגה באור אדום. לעיתים, ממלא השוטר את  הדו"ח זמן מה לאחר שהעבירה נעשתה בגלל לחץ במשמרת.

חובתו להוכיח, למשל, כי הנאשם נכנס לצומת באור אדום שהיה בנתיב נסיעתו. לעיתים, טועה השוטר ורושם דו"ח כאשר  הנהג נסע קדימה בעוד שהרמזור האדום נועד לפניה שמאלה או ימינה ולהיפך.

מקרים אחרים שניתן להתמודד מולם הם כאשר הדו"ח נרשם לבעל  הרכב בעוד שהוא לא נהג בו באותה נקודת זמן. ניתן להגיש תצהיר של מי שנהג ברכב ולהעביר אליו את  הקנס. חשוב לציין, כי  הקנס והרישום של הנקודות אינן מתבטלות אלא עוברות לנהג המודה באשמה והוא זה שצריך מעתה להתמודד בבית המשפט.

במידה והוא מעוניין להוכיח חפותו הוא חייב להגיש בקשה להישפט ונטל ההוכחה במקרה זה הוא עליו ולא על  התביעה. העונשים על עבירה של נהיגה ברמזור אדום הם קנס גבוה ורישום של 10 נקודות, ומשום כך, כדאי ולנסות לבקש להישפט בבית משפט, וכמובן, לשכור שירותי עורך דין תעבורה מנוסה.

Scroll to Top