העונש הכבד על גניבה ממעביד

גניבה ממעביד היא עבירה שדינה עד חמש שנות מאסר. העבירה חלה על גניבת נכסים בעלי שווי של מעל 1000 שקל. גניבות כאלה מתרחשות מדי יום על רקע סכסוכים בין העובד למעביד, תאוות בצע, נקמנות או זלזול בהוראות ובנהלים. מדובר בסכום לא קטן ולכן המשטרה ממליצה על הגשת כתבי אישום ברוב המקרים בהם יש ראיות לכך שאכן בוצעה גניבה ממעביד.

לכן מקרה של גניבה ממעביד טומן בחובו פוטנציאל למאסר, ולפיכך לפני הגשת כתב אישום שמורה לנאשם הזכות לשימוע. הנאשם יוכל לנסות לשכנע את הפרקליטות בדבר חפותו ולטעון לקיומם של קשיים ראייתיים בהוכחת מעשה הגניבה. 30 הימים נספרים מרגע קבלת "מכתב היידוע", בו נמסרים לעובד הפרטים שבגינם הוא עשוי להפוך לנאשם ולעמוד למשפט.

לעתים קרובות אפשר לפתור את הבעיה ללא התערבות גורמי החוק ובהסכם פשרה בין המעביד לעובד, על מנת לשמור על סיכוי להמשך שיתוף פעולה בעתיד. יש מעסיקים רבים שישמחו לפשרה כדי להימנע מהתערבות משפטית ומניתוק היחסים עם העובד. לעובד כדאי לחתור לפתרון הזה ולהשיב את סכום הגניבה וכן פיצוי למעביד וכך יחסוך לעצמו הליך פלילי שכרוך בהוצאה גדולה על ייצוג משפטי – וגם יימנע מכתם לכל החיים.

עונש כבד על גניבה ממעביד יכול להתבטא גם במאסר ממושך, וזאת כאשר מדובר בסכומי עתק של מאות אלפי שקלים. במקרה של אלפי שקלים בודדים ועבר נקי של הנאשם, אפשר לסיים את המשפט ללא רישום פלילי וכאשר מדובר בעשררות אלפים – לרוב יכלול העונש מאסר על תנאי או עבודות שירות.

במקרים של האשמה בגניבה ממעביד, רצוי להתייעץ עם עורך דין פלילי בעל ניסיון עשיר בתחום זה כדי לקבל עצות מועילות ולשקול את המשך דרככם. עורך דין מכיר היטב את החוק ויוכל להמליץ לכם כיצד להגיב להאשמה והאם לנסות להתפשר עם המעביד. במקרה של כתב אישום, יוכל עורך הדין לייצג את הנאשם בבית משפט, להגן עליו כמיטב יכולתו ולהפחית את העונש ככל האפשר. כמו כן הוא יוכל להזהיר מראש את הנאשם משגיאות נפוצות ולמנוע עוגמת נפש והחמרה במצבו.

כתיבת תגובה

Scroll to Top