אנחנו משתמשים במובייל כל הזמן, חלקנו מתקשים לעזוב אותו אפילו לרגע אחד. מעבר לעובדה שהשימוש עשוי להזיק לנו, הוא עלול ממש לפגוע בנו באופן פיזי כאשר משתמשים בו במהלך נהיגה.
לפי פקודת התעבורה אסור להשתמש במובייל בעת נהיגה – החוק אינו מותיר להשתמש במובייל בנסיעה, לאחוז בו ביד, לקרוא הודעות או לשלוח הודעות. במידה שנהג מפר את החוק, הוא יקבל 8 נקודות ויידרש לשלם קנס בגובה של 1,000 שקלים. הנהג כן ראשי לשוחח במובייל במהלך הנסיעה, אך הוא יכול לעשות זאת רק באמצעות דיבורית או אוזניה אותה מצמיד הנהג לאוזנו.
השימוש במובייל – הגורם המרכזי לתאונות דרכים
לפי אגף התנועה נמסר כי השימוש במובייל הוא הגורם המרכזי לתאונות הדרכים. הצורך האובססיבי בשימוש במובייל גורם להסחת דעת שמגדילה את הסיכויים לתאונות בצורה משמעותית. כתוצאה מהנתון המדאיג הוחלט לשנות את החוק הישן וכפי שצוין – לאסור על שימוש במובייל בעת נהיגה, לרבות אחיזה במובייל במהלך הנהיגה.
אז אסור אפילו לא לשלוח הודעות? בכלל?
למרות החוק, סבורים נהגים רבים שניתן להשתמש במובייל בעת עצירה ברמזור אדום ומנצלים את זמן העצירה כדי לשלוח הודעות, לענות להודעות, להשתמש באפליקציות מגוונות ולבצע פעולות נוספות עם המובייל. כאן קובע החוק באופן חד משמעי שאסור להשתמש בנייד גם בעת עצירה ברמזור אדום, זאת למעט שימוש בדיבורית או אוזניה לצורך שיחה. חשוב לדעת שבמידה ששוטר תופס נהג אוחז במובייל בעת נהיגה, הוא עשוי להגיש לו דו"ח גם אם הנהג לא השתמש במובייל.
בתקופה האחרונה הותקנו מצלמות שונות לצורך הגברת האכיפה, במידה שהמצלמות מצלמות אדם משתמש במובייל, עשוי להישלח אליו או אל בעל הרכב דו"ח באופן אוטומטי.
מה לעשות במקרה שהתקבל דו"ח בשל שימוש במובייל במהלך נהיגה?
כדי לשמור על הבטיחות ולמנוע תאונות, חשוב לציית לחוק ולהימנע משימוש במובייל בעת נסיעה, למעט שימוש בדיבורית או אוזניה. במקרה שהתקבל דו"ח בשל שימוש במובייל בעת נהיגה, רצוי עבור מקבל הדו"ח לפנות אל עורך דין שמתמחה בתעבורה.