אדם הנוהג ברכב נורמטיבי, אוטובוס, משאית או כל כלי תחבורה אחר, נושא על כתפיו אחריות רבה לשלומם של הנוסעים עמו ובטיחותם של הנוסעים ברכבים האחרים או הולכי הרגל. הסכנות הרבות האורבות בדרכים מצריכות ריכוז מקסימלי בנהיגה בכל שנייה כדי למנוע תרחישים של תאונות דרכים מצערות המסתיימות לצערנו גם בנפגעים רבים ובנזק לרכוש.
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
אחת הבעיות של הנהגים היא שמקצתם לא נמצאים בקו הבריאות מהפאן הנפשי, עקב זקנה, עקב תלותם בטיפה המרה או בסמים. לאור הנסיבות הללו הם אינם יכולים להיות אחראיים על אופן הנהיגה שלהם בדרכים ולכן הם מסוכנים לציבור. המגמה היא למנוע מהנהגים הללו לנהוג כדי לעצור מראש אפשרות של תאונות דרכים.
המכון מבצע בדיקת כשירות רפואית לנהיגה הכוללת עיון במסמכים רפואיים המעידים על מצבו העכשווי של הנהג. מעבר לכך ועל פי הממצאים הוא יידרש לבצע בדיקות קונקרטיות נוספות. בתום סבב הבדיקות מתקיימת ישיבה של רופאים ומומחים אשר קובעת את כשירותו של כל נהג. חוות הדעת הזו מועברת למשרד הרישוי כדי להעניק לנהג רישיון נהיגה תקף או לחילופין לבטל את תוקפו של הרישיון כך שהוא לא ינהג ברכב.
עורך דין תעבורה
מכיוון שמדובר בבריאות, הנושא הוא סבוך מורכב והימצאותו של רישיון נהיגה עבור כל אדם הוא צורך בסיסי בהתנהלותו העצמאית, מומלץ לקבל הנחיות מעורך דין המתמקצע בתחום התעבורה כדי לדעת איך לפעול מול הוועדה. בדרך זו הנהג יגיש את המסמכים הרלוונטיים וגם יבצע את הבדיקות הנדרשות אך להגנתו יאמר לוועדה כמה דברים שהם נחרצים וחשובים ביותר עבור המשך דרכו, כמו לדוגמה התלות שלו ברישיון הנהיגה בהתאם לאורח חייו ובמיוחד אם מדובר בפרנסתו.
אם הוועדה קובעת שיש לשלול את רישיון הנהיגה שלו לאלתר, יוכל הנהג לערער על כך ולהוכיח כי בפרק זמן זה חל שיפור במצבו הבריאותי אם אכן חל שיפור. אופן הגשת הערעור נעשה בהתאם לפרקי זמן שנקבעו על ידי המכון תוך עדכון אילו בדיקות רפואיות יש לבצע שוב כדי לבדוק את הכשירות.