כיצד נכון להתמודד עם עבירות תנועה בצבא?

חיילים בשירות סדיר, קבע ואזרחים עובדי צה"ל מחזיקים רישיון נהיגה צבאי בנוסף לרישיון הנהיגה האזרחי שלהם ולכן בכל בעיה הקשורה בנושאי תחבורה הם נשפטים על פי חוק השיפוט הצבאי המחמיר, הכולל גם את העבירות בנושאי תחבורה הנידונות בבית הדין הצבאי לתנועה.

פניה לעורך דין צבאי העוסק בענייני תעבורה

כשמדובר בעבירת תעבורה חמורה כמו לדוגמה נהג שנתפס נוהג כששרידי סמים בדמו, עבירה זו עלולה לגרור בעקבותיה עונש חמור ואף להשליך על חייו האזרחיים של החייל לאחר שחרור. לכן מומלץ מאד לפנות לעורך דין מהסנגוריה הצבאית או לחילופין לעורך דין צבאי שמייצג חיילים רבים בנושאים צבאיים שונים והוא בעל אישור לכך מטעם הגורמים הצבאיים.

בתיקים רבים, מבקש בית המשפט הצבאי לפסול גם את רישיון הנהיגה האזרחי של החייל, לבקש מהחייל לשלם קנסות ופיצויים אם פגע במישהו ובנוסף לכך לדון אותו למאסר בפועל בהתאם למקרה.

התמודדות עם מקרה עבירות תנועה בצבא

אין להקל ראש בדרך ההתנהלות הצבאית בנושאי עבירות תחבורה. המשפט עלול להגיע לתרחישים בעייתיים שיגרמו לשורה של בעיות לא צפויות הקשורות הן לשירות הצבאי והן לאזרחות.

לכן הדרך הנכונה היא לקבל ייעוץ מטעם עורך דין תעבורה הבקיא בתחום זה. הוא זה שילווה, ייעץ ויכתיב את הדרך כדי לא להגיע לדרך ללא מוצא או לנזק בלתי הפיך שלא ניתן יהיה לצאת ממנה.

האסטרטגיה של עורך דין צבאי

עורך הדין ילמד את המקרה הספציפי על כל פרטיו וייצג את החיל בבית הדין לתנועה. הוא יעשה כל שניתן כדי לבטל את העבירה או להקטין את חומרתה כדי שגם העונש יופחת או לא יוטל כלל.

בהתאם לפרטי המקרה ולעבירות תנועה אם היו בעבר, עורך הדין והחייל יחליטו על הגישה האסטרטגית הנכונה. לעיתים יוחלט על כפירה באישומים כדי לקדם את תהליך ההוכחות ולהגיע בקצה הדרך להסדר מקל.

לעיתים, יוחלט להודות באשמה ולאור העובדה שלא קיימות עבירות קודמות לבקש לא להטיל על החייל עונשים, כיוון שמדובר במקרה חריג וחד פעמי.

כתיבת תגובה

Scroll to Top