לא תמיד הנהג אשם: פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בכמות הפצועים וההרוגים בתאונות דרכים. אנו שומעים חדשות לבקרים על עוד ועוד מקרים בחדשות ובעיתונות הכתובה, נחשפים לתאונות דרך סרטונים המתפרסים ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות ומאזינים לאין סוף תשדירים ברדיו שמטרתם להעלות את המודעת אצל כולנו ולהיות יותר זהירים וסבלניים כלפי האחר הן בכבישים והן במעברי החציה. אחוז גבוה מאותן תאונות מתרחשות במעברי החצייה כאשר פעמים רבות, נהגים לא שמים לב, נוהגים במהירות מופרזת ולא עוצרים במעבר חצייה בכדי לתת להולכי הרגל לעבור.

יחד עם זאת, לא תמיד הנהג אשם ויש מצבים בהם הולך הרגל פשוט מתפרץ לכביש ולא עוצר כמו שהוא אמור לעצור, להביט לשני הצדדים ולהמתין עד שהרכב יעצור כדי שיוכל לחצות את הכביש בבטחה.

במאמר הבא נסביר את החשיבות של מעברי החצייה, נבין את האחריות של הנהגים בהיבט הזה ומתי האשמה לא מוטלת על הנהג, אלא על הולך הרגל.

על מעברי החצייה

מעברי החצייה הם אזור המאפשר להולכי הרגל לעבור את הכביש בבטחה. על פי תקנה מספר 51 לתקנות התעבורה, באזורים בהם יש מעברי חצייה, יש לנסוע במהירות הגיונית, תוך שהוא שולט ברכב ומתחשב בכל תנאי הדרך. בנוסף, בסמוך למעבר חצייה הנהג מחוייב להאט ובמידה ויש צורך, לעצור את הרכב לחלוטין.

כאמור, ברוב המקרים כאשר מתקיימת פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה, מי שיורשע יהיה הנהג. אחרי אינספור מקרים שהוצגו בפני בית המשפט, בית המשפט דחה פעם אחר פעם טענות כמו שטח ראייה מת או התפרצות פתאומית של הולך הרגל למעבר החצייה. למרות זאת, לא בכל המקרים האשמה תהיה מוטלת באופן ישיר על הנהג וכל מקרה נבחן לגופו.

איך יש לנהוג במקרה של תאונת דרכים במעבר חצייה?

בין אם אתה הולך הרגל שנפגע ובין אם הנהג, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין לענייני תעבורה ויוכל להציג את הגרסה למקרה בצורה אמינה ושקופה ולשמור על הזכויות שלך בבית המשפט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top