לצערנו, מספר תאונות הדרכים בישראל גבוה מאוד. בשנת 2018 עמד מספר ההרוגים בתאונות דרכים על 315 בני אדם, כאשר מספר הנפגעים בתאונות דרכים בשנת 2018 עמד על 22,349 בני אדם. הסיבות לתאונות הדרכים רבות ומגוונות, אחת מהן היא נהיגה בשכרות.
נהיגה בשכרות – עבירה חמורה ביותר
נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה ביותר, ולכן, גם אם מדובר על הפעם הראשונה בה הנהג נתפס על נהיגה בשכרות, עשוי העונש להיות כבד. העונש שעשוי הנהג לקבל הוא פסילת רישיון הנהיגה למשך שנתיים, מאסר על תנאי וקנס כספי. הסיבה לכך שהעונש שעשוי הנהג לקבל חמור היא שנהג שנוסע תחת השפעת אלכוהול מסכן לא רק את עצמו אלא גם נהגים אחרים, נוסעי אופניים והולכי רגל.
גם אם מדובר על הפעם הראשונה בה הנהג נמצא על הכביש תחת השפעת אלכוהול, ניתן להבין שהוא לא נוהג בשיקול דעת, ומכאן – שייתכן מאוד שהוא ימשיך לנהוג בצורה זו במקרה שהוא לא ייענש. יחד עם זאת, יש נהגים שנתפסו על נהיגה בשכרות בפעם הראשונה והצליחו לצאת ללא עונש או עם עונש מינימאלי.
נהיגה בשכרות פעם ראשונה – איך למנוע את קבלת העונש או איך להפחית מחומרת העונש?
כדי למנוע קבלת עונש על נהיגה בשכרות בפעם ראשונה או כדי להפחית מחומרת העונש, יש לקבל שירות מעורך דין שמתמחה בתעבורה. עורך דין לתעבורה וסייע לנאשמים רבים למנוע או להפחית מהעונש, ידע כיצד למצוא פגמים בראיות. בחלק מהמקרים הבדיקות שעוברים הנהגים מתבצעות בצורה לקויה – גם איתור הליקויים הללו יוכל לסייע לנאשם לקבל הקלה בעונש. נאשם שקיבל הקלה בעונש, יוכל לשאת בעונש מינימאלי שעומד על פסילת רישיון למשך 3 חודשים בלבד.
בעזרת עורך דין מיומן שמתמחה בדיני תעבורה, יוכל הנאשם לחזור אל הכביש במהירות, על כן, רצוי עבורו לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום בהקדם האפשרי ולפעול בהתאם להנחיות שיינתנו על ידי עורך הדין. כמובן, שחשוב מאוד ללמוד מהמקרה ולמנוע מצבים כאלו בעתיד.