לא מעט בעלי דירות בישראל, בחרו באפשרות להניב רווחים ולהשכיר את דירתם. אך מה קורה במצב בו הדייר אינו מוכן להתפנות? זה הזמן להוציא לו צו פינוי.
השכרת נכסי נדל"ן
הרבה מאוד אנשים שמשכירים דירות מגלים עם הזמן, שהם מתמודדים עם דיירים בעייתיים, בין אם מדובר בדיירים שלא עומדים בתנאי התשלום, בין אם מדובר בדיירים שגורמים נזק לדירה ובין אם מדובר בדיירים שהיו אמורים לעזוב את הדירה ופשוט החליטו לא לעשות כך על דעת עצמם. על מנת לפנות אותם יש לקבל צו עבור פינוי דייר מוגן. צריך לומר, זה לא פשוט להוציא צו פינוי לדייר כזה, שכן, יש לכך השלכות חברתיות לא פשוטות שהמדינה והחברה צריכות להתמודד איתן. מצד שני, זה הכרחי, אי אפשר הרי להמשיך ולהשכיר את הנכס לדייר שאיננו עומד בתנאי ההסכם, מה עוד, שעם כל הכבוד, אנחנו לא אמורים להתפשר ואנחנו לא אמורים לוותר על הזכויות שלנו בגלל שהדייר איננו מוכן להתפנות ואין לו לאן ללכת.
כיצד אפשר לקבל צו פינוי?
מדובר בהליך משפטי לא פשוט, אך הוא אפשרי. בעזרת עורך דין שמתמחה בנושא אנחנו יכולים לפנות אל בית משפט, להציג הוכחות, ראיות, שהדייר נוהג בניגוד למה שסוכם איתו בחוזה, ואחרי התראות חוזרות ונשענות, הוא עדיין מתעקש שלא לנהוג על פיו ולכן יש להוציא נגדו צו פינוי.
צריך לומר, מרבית המשכירים נוהגים להשתמש בערבויות ובטחונות שונות תחת החוזה, על מנת שלא למצוא את עצמם מתמודדים עם נזק כספי. למשל, אפשר להחתים ערבים, אפשר לקחת ממנו ערבות בנקאית או שטר חוב, כך שאם הוא צובר חובות, בין אם זה למשכיר עצמו ובין אם זה לרשויות השונות, מים, חשמל, או כל דבר אחר, הרי שהחוב לא יוטל על המשכיר אלא על השוכר. תביעה לפינוי דייר מוגן, מאפשרת לפנות אותו באמצעות צו תוך 90 יום מהרגע שאנחנו מקבלים אותו. יש להדגיש, הפינוי מתבצע בלי קשר לכל העניינים הכספיים הלא פתורים בין השוכר למשכיר. עם תום הפינוי, יוכל המשכיר לתבוע את השוכר על כל ההפסדים הכספיים והחובות שלו.