מטופלים אשר עקב מצבם הבריאותי והכאבים העזים שלהם, קיבלו אישור לצרוך קנאביס באופן רציף יכולים לנהוג למרות העובדה שמדובר בסם שמוגדר כחומר מסוכן.
הגדרת החוק לאור המציאות החדשה
בהתאם לתקנות מחריג משרד הבריאות את השימוש בקנאביס רפואי משאר הסמים המסוכנים. נהגים הצורכים את הסם באופן קבוע יוכלו לנהוג ברכב פרטי אך יחולו עליהם כמה כללים ספציפיים לאור מצבם הרפואי.
נהלי הנהיגה החדשים
- כל מטופל בקנאביס יגיע לבדיקה רפואית אחת לששה חודשים.
- משתמשים בקנאביס מחויבים להמתין שלש שעות מהרגע של אידוי או שאיפת הקנאביס ורק לאחר מכן, יוכלו לנהוג. אם הצריכה איננה באמצעות אידוי או שאיבה, פרק הזמן שיש להמתין הוא שש שעות.
- חל איסור על צריכת סמים נוספים במקביל, מלבד הקנאביס שעליו יש לחולה אישור רפואי בר תוקף.
- חל איסור על צריכה של תרופות פסיכיאטריות בעלות השפעה במינון של 50 -40 גרם לחודש לאור ההשפעה של התרופות הללו והמסוכנות של הנהיגה בהשפעתן בנוסף להשלכות של הקנאביס הרפואי.
- במסגרת התקנות החדשות יוכלו גם צרכני תרופת ההרגעה בונדורמין המאפשרת להם לישון כהלכה, לנהוג למרות השימוש בתרופה זו.
- במסגרת התקנות החדשות יוכלו גם צרכני תרופת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז כמו ריטלין וקטנצרטה לנהוג.
- מי שמקבל קנאביס במוסד רפואי, יוכל לנהוג רק לאחר צריכה שוטפת במשך ששה חודשים רצופים.
- רצוי להתייעץ עם רופא באופן ספציפי על אפשרויות הנהיגה של כל אדם ואם הקביעה היא שהנהג לא ינהג כיוון שיכולותיו תיפגענה, לא יוכל הנהג לנהוג.
מי שצורך קנאביס לא יכול לדעת בוודאות כמה חומר פעיל צרך כיוון שהתפרחות של כל אחד מהפרחים מכילות ריכוז שונה של חומר פעיל ולכן אין כל אפשרות לדעת באופן מדויק מה היה משקל החומר שחדר לגוף.
חלק ניכר מהמטופלים צורכים כמות שהיא מעבר לארבעים גרם בכל חודש ובנוסף לכך, רבים מהם צורכים תרופה נרקוטית. עקב כך רק כרבע מכלל צרכני הקנאביס יוכלו ליהנות מהאישור לנהיגה ויתרת הצרכנים לא ייהנו מכך.
במקרה ששוטר עוצר את הנהג לצורך בדיקה, עליו להראות לו את המסמך הרפואי המוכיח כי הוא צורך קנאביס באישור רפואי.