כאשר מתרחשת תאונת דרכים שנגרמה בשל ביצוע עבירת תנועה חמורה, כמו למשל: נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשכרות או כאשר מדובר על תאונת שרשרת או תאונה שגרמה לפגיעה באדם, מוגשים כתבי אישום בשל מעורבות בתאונה.
כתבי האישום יכולים להיות מוגשים גם כנגד אנשים שלא ביצעו עבירת תנועה חמורה והיו היחידים שנפגעו כתוצאה מהתאונה. ברוב המקרים יוגש כתב האישום לנהג שמואשם בביצוע העבירה – בין אם מדובר על עבירה שעונשה מינימאלי – פסילה למשך תקופה מינימאלית או עבירה חמורה. כמו כן, יוגש כתב האישום במקרים בהם אדם נפגע והפגיעה מוגדרת כ"חבלה של ממש", לרוב מתייחסים בהגדרה זו לפציעות שכוללות: דימום, חתך או שבר או פציעות חמורות יותר.
מה לעשות במקרה שאדם היה מעורב בתאונת דרכים וזומן לחקירה במשטרה? כיצד נכון עבורו לפעול?
במקרה שאדם היה מעורב בתאונת דרכים וזומן לחקירה במשטרה, רצוי עבורו לפנות אל עורך דין מנוסה וותיק שמתמחה בדיני תעבורה. רצוי לפנות אל עורך הדין לפני החקירה. עורך דין לתעבורה יסייע לאדם שזומן לחקירה להבין מהן הזכויות שלו במסגרת החקירה, אילו שאלות עשויות להישאל על ידי החוקרים וכיצד כדאי לענות על השאלות.
כתב האישום הוגש כנגד האדם שגרם לתאונה – האם רצוי עבורו להודות באשמה?
במקרה שאדם מודה באשמה ומעיד על כך שהוא הגורם לתאונת הדרכים, ייפסל רישיונו למשך 3 חודשים לכל הפחות. הדבר נכון לגבי רוב המקרים. כדי לדעת כיצד לפעול במקרה שהאדם אכן אשם בתאונת הדרכים, רצוי עבורו לפנות אל עורך דין שמתמחה בדיני תעבורה. עורך הדין יבדוק את הראיות בצורה מקיפה ויספק ייעוץ מקצועי בנוגע לאופן הפעולה הרצוי. במקרים מסוימים יוכל עורך הדין לערוך משא ומתן ולהוביל לתיקון בכתב האישום. במצב זה יימחקו העבירות או שיהיה ניתן להטיל על הנאשם עונש קל. חשוב לדעת שבחלק מהמקרים אין מספיק ראיות ולכן לא ניתן להרשיע את האדם, במקרים בהם אין מספיק ראיות אך הנאשם מעיד על כך שהוא אשם, הוא יורשע גם ללא הוכחות.