תאונת קורקינט – מה חשוב לעשות?


מאת: עו"ד אלי מאור, עורך דין לתאונת קורקינט

כמי שמייצג נפגעים בתאונות דרכים ובתאונות ברשות הרבים, שנגרמו במעורבות של כלי תעבורה דו גלגלי בין היתר במקרים של תאונת קורקינט ותאונת קורקינט חשמלי, וזאת למעלה מ-20 שנה ובמהלך מעל 1,000 תביעות בתחום של נזקי גוף, להלן מספר שאלות החוזרות על עצמן, שקיבלתי במרוצת השנים מנפגעים בתאונת קורקינט, וזאת לאחר שכבר נגרמה להם תאונת קורקינט, ומה בעצם הדברים שהכי חשוב לעשות במקרה זה.

קורקינט חשמלי תאונה

תאונה בקורקינט חשמלי או בקורקינט שאינו חשמלי, עשויה לקרות בכל מיני סיטואציות נזקיות. אחת מהן היא תאונה עצמית, בה אין מעורבות של צד ג', קרי שהתאונה נגרמה לדוגמא, בשל נפילה של רוכב הקורקינט כתוצאה לדוגמא מהחלקה על כתם שמן או כתוצאה מבור בכביש או מדרכה פגומה ומורמת מעל פני הקרקע שגרמה לו לאבד שיווי משקל וליפול מהקורקינט. אפשרות אחרת ונוספת היא תאונה במעורבות של צד ג', שהיא בד"כ פגיעה פיזית של אופנוע או קטנוע או רכב מנועי ברוכב קורקינט הגורמת לרוכב הקורקינט שנפגע בתאונת קורקינט נזקי גוף, שלעיתים קרובות הן ברי תביעה ועשויים לזכות אותי בפיצויים כספיים משמעותיים.

תאונת קורקינט ביטוח

במקרים רבים לאחר תאונת קורקינט אני נשאל האם ישנה חובה לבצע ביטוח על קורקינט, או האם יש ביטוח חובה שניתן לתבוע? נכון להיום במדינת ישראל קורקינט חשמלי או קורקינט שאינו חשמלי, לא מוגדר ככלי רכב מנועי, בהתאם לדיני הביטוח בישראל, ועל כן אין חובה פורמאלית לביצוע ביטוח בגין נזקי גוף לקורקינט או למי שרכב על קורקינט ונפגע או נפצע ונגרמו לו נזקי גוף לאחר תאונת קורקינט. במקרים רבים כאשר שוכרים קורקינט חשמלי, ישנה אופציה לרכוש ביטוח בגין נזקי גוף בתוספת תשלום, דבר שהינו מומלץ ביותר לטעמי, ועשוי להגן על רוכב הקורקינט הן משפטית והן להשיג לו פיצויים כספיים משמעותיים במקרה של תאונת קורקינט.

תאונת קורקינט משאית

מניסיוני המקרים קשים ביותר הן במקרים של תאונת קורקינט במעורבות של משאית או תאונת קורקינט במעורבות של אוטובוס, בהן קנמטיקת הפגיעה הינה גבוהה ביותר ורוכב קורקינט חשמלי או רגיל במקרים רבים סופג פגיעות פיזיות קשות ולעיתים פגיעה רב מערכתית כתוצאה מפגיעה של כלי רכב כבד כגון משאית או אוטובוס.

חשוב להדגיש כי מבחינת תביעת נזקי גוף לאחר תאונת קורקינט נגד משאית או אוטובוס שפגע בקורקינט, הרי שאין זה משנה אם תאונת הקורקינט אירעה בשל אשמת רוכב הקורקינט או באשמת נהג המשאית או נהג האוטובוס ואינה מעלה או מורידה מסכום פיצויים בתביעת נזקי גוף, קרי אין מנגנון של "אשם תורם".

תאונת קורקינט מה חשוב לעשות?

במקרה של תאונת קורקינט "רגיל" או תאונת קורקינט חשמלי, חשוב מאוד ראשית ככל שמדובר בתאונה עצמית, קרי ללא מעורבות של כלי רכב צד ג', לצלם בהקדם את פרטי המפגע במספר זוויות ותמונות הן תקריב והן ממרחק, וכן לאתר עדים ופרטיהם שצפו וראו את תאונת הקורקינט מתרחשת הלכה למעשה.

כאן חשוב לציין שמניסיוני כעורך דין לתאונות קורקינט במקרים רבים לאחר שהרשות המקומית קיבלה דיווח על המפגע שכתוצאה ממנו רוכב הקורקינט נפגע, היא ביצעה בזמן מאוד מהיר תיקונים של המפגע על מנת שרוכבים נוספים לו יפגעו כתוצאה מאותו מפגע, ולכן חשוב מאוד לצלם את המפגע בעוד הוא קיים.

במקרים של תאונת קורקינט עם פגיעה של רכב מנועי צד ג' שפגע בקורקינט וגרם לרוכב הקורקינט נזק גוף, הרי שחשוב לקבלת את פרטי הרכב המנועי, מספר רישוי, סוג הרכב, פרטי הנהג שרכב על כלי הרכב המנועי בעת התאונה ועדים לתאונת הדרכים. כאן חשוב לציין שבמקרים רבים רוכב הקורקינט מפונה ע"י אמבולנס מד"א לבית חולים מייד לאחר תאונת קורקינט ולכן אין לו מספיק זמן כדי לבצע רישום של כל פרטי המקרה, אולם בד"כ אין מקום לדאגה, מאחר ובתאונות דרכים משמעותיות עם נפגעים בנזקי גוף, מגיע לזירת תאונת הקורקינט בוחן תנועה משטרתי והוא לוקח את כל פרטי הרכבים המעורבים, לרבות האנשים שמעורבים בתאונה יחד עם פרטי חברת הביטוח, כדי שבעתיד ניתן יהיה להוציא אישור משטרה ממשטרת ישראל ולקבל את פרטי כל המעורבים בתאונת דרכים ולבחון עילות תביעה משפטיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top