עד איזה מחיר לא משלמים מכס






מעקב אחרי סף המכס: מתי אנחנו באמת צריכים לשלם?

מעקב אחרי סף המכס: מתי אנחנו באמת צריכים לשלם?

רכישה מקוונת הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו, ובשנים האחרונות השוק הגלובלי נמצא בהישג ידנו יותר מאי פעם. עם כל ההזדמנויות הנהדרות האלו, מגיעות גם סוגיות של מכס ומע”מ. אז, מתי בדיוק נדרש לשלם מכס על מוצרים שמגיעים מחו”ל? איך נונחים בזה? כאן ננסה להעניק מענה מקיף ולברר את סף המכס המדויק.

מהו סף המכס בישראל?

סף המכס הוא ערך התכולה שממנו ואילך ידרשו לשלם מכס על החבילה שהגיעה מחו”ל. בישראל, סך הכל המחיר שממנו יש לשלם מכס הוא 75 דולר. המשמעות היא שכל חבילה שמחירה פחות מ-75 דולר (כולל דמי משלוח וביטוח) פטורה מתשלום מכס.

מה מועסק בתוך המכס?

כשמדברים על תשלום מכס, הכוונה היא לתשלום נוסף המתווסף על מחיר המוצר במקרה והוא עובר את סף המכס. ישנם סוגי מוצרים שונים שנדרשים לשלם אחוזי מכס שונים, כמו טכנולוגיה, ביגוד, נעליים ועוד. כל קטגוריה מצורפת לטבלה שהמכס הרלוונטי עבורה נקבע על ידי רשות המיסים.

קצת פחות ברור: זווית על המעמ

  • מעמ: תשלום המעמ מתחיל מהרכישה הראשונה, ללא קשר לסף המכס. המעמ בישראל עומד על 17%.
  • למעט פטור— רכישות שמתחת ל-75 דולר פטורות רק מהמכס, אך לא מהמעמ.

מדוע בכלל קיים מכס?

המכס הוא בעצם סוג של מס שמטרתו להגן על המשק המקומי ועל תעשיות מקומיות. בנוסף, הוא מסייע להכניס כספים לקופת המדינה ולעודד קנייה מקומית.

האם יש דרכים לעקוף?

יש אנשים המנסים להימנע מתשלום מכס על ידי חלוקת הרכישה ליותר מאשר חבילה אחת, או על ידי עריכת הסכום המוצהר של החבילה. עם זאת, יש להיזהר בפעולות הללו מאחר שבעת היבוא ישנה אפשרות לבדיקה מדוקדקת שעלולה להוביל לקנסות.

סגירה

הכרת סף המכס יכולה להפחית משמעותית את כמות ההפתעות הלא נעימות שמתלוות לרכישות מחו”ל. תמיד חשוב לבדוק את תנאי הסף ולהיות מודע למשמעות החיובים האפשריים. אמנם רכישות מחו”ל הן מאוד נוחות וזולות, אך חשוב לדעת מתי צריך לקחת בחשבון את המכס שעלול להתלוות אליהן.

בהצלחה ברכישות הבאות!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top