מה עושים אחרי תאונת דרכים?

 הנהג הפוגע יישא באחריות וסירוב יכול להוביל לבית משפט

תאונת דרכים – מה עושים ולמי פונים?

תאונות דרכים, למרבה הצער, קורות לאורך כל ימות השנה ובמרבית הכבישים בארץ כולל המעולים שבהם.

תאונות דרכים קלות וללא נפגעים הן, למרבה המזל, המרובות ביותר. במרבית המקרים האלו יוחלפו פרטים בין שני  המעורבים. לרוב, הנהג הפוגע יישא באחריות וגם אם יסרב לכך הרי שנסיבות המקרה יכולות להעיד על כך, לדוגמא: נהג הפוגע מאחור ברכב אחר אזי הוא האשם על פי החוק.

ברוב המקרים, העצה לנהגים המעורבים היא למסור פרטי זיהוי של הנהג והרכב ופרטי פוליסת  הביטוח. אין לחתום על כל מסמך. לרוב, אין מערבים משטרה, אלא אם כן, נעשתה עבירת תנועה מצד הנהג הפוגע או כאשר מסרבים למסור פרטים מזהים. בכל מקרה, יש לרשום את השתלשלות האירוע ולדווח עליו לחברת הביטוח.

במקרים רבים, הפיצוי הכספי מגיע מחברות הביטוח המבטחות את הרכבים כאשר החברה שמבטחת את  הנהג הפוגע נושאת בכל נטל  התשלום. כמובן, שיש סעיף השתתפות עצמית בכל פוליסה כזאת.

במידה ואין חברת ביטוח שמגבה את  הנהג הפוגע הוא חייב לשאת בנזקים. סירוב מצידו יכול להוביל לתביעה נגדו בבית משפט.

תאונת דרכים עם נפגעים – כל הדרכים לטיפול

במקרה של תאונות דרכים עם נפגעים המצב הינו מורכב יותר, וכאן נשאלת השאלה מה עושים בעת תאונת דרכים כזאת? כאן יש לנקוט במספר פעולות. ראשית, יש לזמן את  המשטרה. במידה והמעורבים אינם מסוגלים לעשות זאת בגין חומרת פציעתם אזי, קרוב לוודאי, שנהגים אחרים ועוברי אורח יזעיקו את המשטרה, את מד"א, כיבוי אש ועוד. הכול בהתאם לנסיבות.

אין להזיז רכבים אלא לצורך חילוץ נפגעים. הדבר ישבש את חקירת אנשי המשטרה. למי שהידע מצוי אצלו יש חובה לטפל בנפגעים עד הגעת אנשי רפואה המתמחים בכך.

השוטרים יבדקו את זירת התאונה ויכינו דו"ח מקיף על נסיבותיה. במידה והמעורבים יכולים לתפקד הם יכולים לצלם בעצמם את  הזירה ואת המכוניות, לרשום פרטים עליה ולאסוף עדויות מנוכחים שמוכנים למסור אותם.

במידה ויש נפגעים הם יפונו לבתי חולים ולמוסדות רפואיים אחרים. יש חשיבות עליונה לקבלת טיפול רפואי כדי לייצב את המצב הרפואי שלהם. טיפול יעיל כבר בתחילת הדרך ימנע סיבוכים אפשריים ויקל על ההחלמה.

המסמכים המתקבלים בעת טיפול כזה חייבים להישמר, כמו גם, אלו שיגיעו אחריהם – במידה ויהיו כאלו. יש לשמור אותם עם קבלות ומסמכים פיננסיים אחרים לצורך התדיינות עתידית או הגשת תביעה.

תידרוך מוקדם והתנהלות נכונה – עורך דין תעבורה יטפל בעניין

כדאי לערב עורך דין תעבורה מנוסה כבר בשלב מוקדם. יש מצבים רבים ומורכבים של תאונות דרכים עם נפגעים. יש מקרים, בהם הנהג הפוגע ברח מהזירה או שאין לו ביטוח.

במצב כזה מכוסה כל נפגע אוטומטית על ידי תאגיד קרנית ויש להגיש אליו את התביעה. במרבית המקרים, יש לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע וכאן עלולים להיווצר מצבים מורכבים.

לעיתים, הנהג הפוגע אינו מודה, מצב אחר הוא בו חברת  הביטוח מנסה להתנער מכל התביעה או מחלקה, ההתנהלות מול חברת ביטוח קיימת גם לגבי נזקים לרכב.

יש לקבל שירותי תיקונים או פיצוי כספי ועוד. במקרים בהם הנהג הפוגע אשם בתאונה הוא יתושאל על ידי המשטרה על הנסיבות ורישיונו עלול להילקח על ידי קצין המשטרה. בנוסף, הוא יקבל קנס בתוספת זימון לבית משפט.

כל האלמנטים הללו, ואחרים נוספים, עלולים להיווצר. עורך דין מנוסה יתדרך את  הנפגע באופן ההתנהלות מול חברת הביטוח, המשטרה ובתי המשפט או ינהל את כל  התהליך בעצמו.

הוא יקבל לידיו את המסמכים הרפואיים והאחרים וילמד את התיק. בכל המקרים הללו ייעוץ וליווי יספקו ביטחון ושקט נפשי.

Scroll to Top